Painkiler - top PainkilerPainkiler - topPainkiler - topPainkiler - topPainkilerPainkiler - topPainkiler - top
Painkiler
Dzisiaj jest 27 cze 2017, 14:01

Strefa czasowa UTC




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 29 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł: Jakie macie komputery
Post: 18 cze 2008, 20:34 
Offline
Pot
Pot
Awatar użytkownika

Rejestracja: 01 gru 2007, 13:42
Posty: 73
Lokalizacja: Chrzanów
W tym temacie piszcie, jaki macie sprzęt :D
Processor: 
Intel Celeron 2,8 GHz
Memory:
512 MB RAM
Hard Drive:
80 GB
Video Card:
GeForce FX 5200 128 MB
Monitor:
LG StudioWorks 57m
Sound Card:
Realtek ALC850
Keyboard:
tracer®
Mouse:
hama® Optical Mouse
Operating System:
Windows XP Professional Service Pack 2

Na razie mam taki, ale już powoli składam, jutro powinna karta przyjść.Napiszcie jakie wy macie komputery.

PS.Nie musicie pisać tak jak ja, ja skopiowałem z mojego konta na xfire.

_________________
Obrazek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Odp: Jakie macie komputery
Post: 21 cze 2008, 21:01 
Offline
Kr
Kr
Awatar użytkownika

Rejestracja: 07 cze 2007, 18:51
Posty: 872
Processor: 
Coś tam AMD Athlon 2 GHz
Memory:
512 MB RAM
Hard Drive:
80+200 GB
Video Card:
GeForce FX 5200 128 MB
Monitor:
Belinea
Sound Card:
coś zintegrowanego
Keyboard:
coś A4Tech
Mouse:
A4Tech
Operating System:
Windows XP
Mandriva

W najbliższym czasie planuję upgrade staruszka, a właściwie całkowitą wymianę (robię to od grudnia :] ).

_________________
Obrazek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Odp: Jakie macie komputery
Post: 21 cze 2008, 21:42 
Offline
Pot
Pot
Awatar użytkownika

Rejestracja: 28 lut 2008, 18:57
Posty: 143
procesor:celeron 2,40Ghz
memory:512 mb
hard drive:160 gb
monitor:samsung
sound card: nie wiem xD
video card:ati radenon 9550
keyboard:a4tech
mouse:microsoft I.E.3.0
operating system :windows xp

narazie taki komp ale zbieram na nowe części xD

_________________
Obrazek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Odp: Jakie macie komputery
Post: 22 cze 2008, 9:36 
Offline
Kr
Kr
Awatar użytkownika

Rejestracja: 13 wrz 2007, 18:21
Posty: 205
Motherboard:
Gygabyte GA-M61SME-S2
Processor: 
AMD Athlon 64x core duo 4200+ (taktowanie 2,2 GHz x 2)
Memory:
1 GB RAM dual channel
Hard Drive:
40 GB ATA + 320 GB SATA
Video Card:
Zintegrowany chipset w płycie głównej GeForce 6100 256 MB
Monitor:
Jakiś Digital
Sound Card:
Zintegrowany Realtec
Keyboard:
Labtec siakiś, bo nie pisze :]
Mouse:
Tracer Exclusive TRM-SO32
Operating System:
Windows XP Pro SP3
Ubuntu Linux

Wkrótce będę ten cały szajs wymieniał na nowszy :]

_________________
Obrazek


Ostatnio zmieniony 23 cze 2008, 5:12 przez Anonymous, łącznie zmieniany 1 raz

Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Odp: Jakie macie komputery
Post: 26 cze 2008, 19:14 
Offline
Zas
Zas
Awatar użytkownika

Rejestracja: 24 maja 2008, 13:44
Posty: 92
Procesor:
Intel Core2 Quad Q6600 2,4Ghz (S775) BOX
Płyta główna:
ASUS P5N32-E SLI PLUS (oparte na: nVidia nForce 680i SLI)
RAM:
GEIL 2x2GB DDR2 800Mhz timingi 4-4-4-12
Dysk twardy:
WD400GB 16MB Cache
Karta graficzna:
VGA ASUS EN8800GTS/HTDP/512M/A PCI-E 512MB
Obudowa:
CoolerMaster Centurion T05 Black-Silver z oknem
Zasilacz:
Tagan 580W Easycon
Nagrywarka:
LG SuperMulti DVD+/-RW GH20LS10 bulk black (Serial ATA)
Monitor:
19" Samsung SyncMaster 931BW, 2ms, 2000:1
Myszka:
A4-TECH X-750BF
Klawiatura:
Microsoft 500 PS2/BLACK
Głośniki:
Genius SP-E200, 230V 2.0 retail
System:
Windows Vista Home Premium PL 64bit OEM 1-pack DVD
Windows XP Professional SP2 PL 32bit

edit
Do grania w PK wystarczy.  :lol2:

_________________
--
BARMAN2005


Ostatnio zmieniony 28 cze 2008, 11:39 przez BARMAN2005, łącznie zmieniany 1 raz

Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Odp: Jakie macie komputery
Post: 28 cze 2008, 8:14 
Offline
Pot
Pot
Awatar użytkownika

Rejestracja: 01 gru 2007, 13:42
Posty: 73
Lokalizacja: Chrzanów
BARMAN, bardzo dobry masz komputer.Teraz ja napisze o nowym, bo wszystkie części (oprócz zasilacza) już mam.
system:  Windows XP Service Pack 2
cpu: AMD Athlon 64 X2 5200+ ~2,6 Ghz
pamięć: 2048 MB RAM 800 Mhz GoodRam
płyta: Asus M2N-X PLUS
grafika: Palit GeForce 8600GTS Super 512 MB
sound: Realtek
monitor: Hyundai DeluxScan S570
mysz: hama Optical Mouse
klawa: tracer

_________________
Obrazek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Odp: Jakie macie komputery
Post: 21 sie 2008, 20:29 
Offline
Kr
Kr
Awatar użytkownika

Rejestracja: 07 cze 2007, 18:51
Posty: 872
W końcu po wielu latach, ruszyłem tyłek po nowego, skromnego kompa.

  • Procesor: Core2 Duo 2x3GHz
  • Graficzna karta: GF 8800GTS 512MB
  • Pamięć ram: DDR2 4096 MB
  • Dysk: Seagate 500 GB
  • Zasilacz: 650 W
  • Nagrywarka: LG (jakieś tam)
  • Monitor, mysz, klawiatura: bez zmian
  • System: bez zmian, ale zastanawiam się cały czas czy kupować Vistę czy nie :-(


Nie ma czym się chwalić, ale w końcu po tylu latach PK mogę odpalić na full-detalach w znamionowej rozdzielczości  monitora, a to mi wystarczy  :-D

_________________
Obrazek


Ostatnio zmieniony 21 sie 2008, 20:33 przez Anonymous, łącznie zmieniany 1 raz

Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Odp: Jakie macie komputery
Post: 21 sie 2008, 20:45 
Offline
Kr
Kr
Awatar użytkownika

Rejestracja: 05 wrz 2007, 15:02
Posty: 1026
Lokalizacja: Suchedniów
Skromny? masz 2 razy więcej pamięci jak i w karcie graficznej bo moja ma 256.. troszkę więcej z procka bo duel... Lol.. jestem na straconej pozycji bo ja update PCta planuje za może 2 lata minimum...  rzadko wymieniam sprzęta i pewnie nie będę miał o wiele lepszego niż teraz. Ale to chyba z powodów moich niskich wymagań... :) Nie tłukę we wszystko co wyjdzie na rynku :)

_________________
Obrazek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Odp: Jakie macie komputery
Post: 25 kwie 2009, 19:16 
Offline
Zagubiona dusza
Zagubiona dusza

Rejestracja: 25 kwie 2009, 17:49
Posty: 5
Procesor:AMD Sempron 1250le 2200Mhz
Pamięć Ram: 2x1Gb kingmax(800mhz)
Płyta Główna: Gigabyte GA-M61PME-S2
Karta Graficzna:Zintegrowana GeForce 6150Se
Dysk Twardy:Maxtor daimond max 40Gb:(

co do tego sprzętu painkiller chodzi przyzwoicie cały czas trzyma 43fps równo tylko podczas największej sieki spadły mi fps-y do 27 ale to raczej rzadkie ustawienia wszystko na max oprócz cieni i bloom poświata wyłączona rozdziałka 840x480 byłem pozytywnie zaskoczony ze na zintegrowanej poszło tak dobrze


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Odp: Jakie macie komputery
Post: 25 kwie 2009, 22:02 
Offline
Kr
Kr
Awatar użytkownika

Rejestracja: 07 cze 2007, 18:51
Posty: 872
No jeżeli zintegrowana i chyba dość stary komp to nawet nawet ;)

_________________
Obrazek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Odp: Jakie macie komputery
Post: 11 maja 2009, 19:57 
Offline
Zagubiona dusza
Zagubiona dusza
Awatar użytkownika

Rejestracja: 10 maja 2009, 13:06
Posty: 41
Lokalizacja: Olkusz
Procesor: 1,4 Pentium IV
RAM: 256 Mb
Karta Graficzna: Ati Radeon 9250 Pro ze sterownikami alternatywnymi Dna Drivers
Dysk: 40+80 GB
Windows XP Speed Sevice Pack 2

W porównaniu z waszymi kompami mój to szmelc ,zabytek,złom (jedyne co mam bajeranckie to monitor DELL 22 czy 23 cale z kamerą mikrofonem wejściami USB i ładnym menu)
Ale to wystarcza na PK,Orange Box.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Odp: Jakie macie komputery
Post: 12 maja 2009, 10:50 
Offline
Kr
Kr
Awatar użytkownika

Rejestracja: 05 wrz 2007, 15:02
Posty: 1026
Lokalizacja: Suchedniów
AMD Athlon 64 x2 dual core processor 5600+ 2.81ghz
3 giga ramu
Galaxy Geforce 9600 512mb

Tak skromnie opisze rzeczy które jakiś czas temu ulepszyłem. Także tylko Crysis na max detalach może stawiać mi opór.

_________________
Obrazek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Odp: Jakie macie komputery
Post: 12 maja 2009, 15:08 
Offline
Zagubiona dusza
Zagubiona dusza
Awatar użytkownika

Rejestracja: 10 maja 2009, 13:06
Posty: 41
Lokalizacja: Olkusz
Ale ci Crysis działa a ja mam problemy Quake IV (dość często pisze o Quake ale nie jestem jego fanem  :stop:).


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Odp: Jakie macie komputery
Post: 01 lip 2009, 15:49 
Offline
Zagubiona dusza
Zagubiona dusza

Rejestracja: 21 cze 2009, 11:44
Posty: 4
Procesor: C2D 8400 2x 3.00GHz
Graficzna karta: Radeon HD 4870 512 MB GDDR5
Pamięć ram: DDR2 4 GB 1066Mhz OCZ
Dysk: Seagate 320 GB
Zasilacz: 650 W nie pamietam nazwy
Nagrywarka: jakaś LG
Monitor, mysz, klawiatura: Gateway 19' VX930, Logitech G5, jakaś z Tracera.


co do PK to mam zablokowane fpsy do 333 ale bez blokady siega 1000 fps na full detalach i rozdzialce 1280 na 960 :)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Odp: Jakie macie komputery
Post: 01 lip 2009, 17:43 
Offline
Kr
Kr
Awatar użytkownika

Rejestracja: 13 wrz 2007, 18:21
Posty: 205
Składam nowego kompa. To już mam:
Płyta główna: Gigabyte GA-MA79OX-DS4
Procesor: AMD Athlon 2x 6000 (3,1 Ghz)

Dojdzie:
Galaxy GeForce 9800 GT 1 GB RAM
3 GB RAM (po co więcej jak mam XP :P)
Seagate Barracuda 500 GB lub 1 TB jeszcze myślę nad tym
Nowa mysz, klawa, głośniki, obudowa, słuchawki i nagrywarka

Myślę, że do roku 2011 się wyrobię xD

_________________
Obrazek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 29 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna

Strefa czasowa UTC


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Skin by Lucas Kane