Painkiler - top PainkilerPainkiler - topPainkiler - topPainkiler - topPainkilerPainkiler - topPainkiler - top
Painkiler
Dzisiaj jest 26 wrz 2017, 19:49

Strefa czasowa UTC




Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Wirus - Problem z explorer.exe
Post: 29 cze 2012, 10:54 
Offline
Ksi
Ksi
Awatar użytkownika

Rejestracja: 17 paź 2009, 9:45
Posty: 278
Lokalizacja: Łanięta
Złapałem na Sadolu wirusa. (Bez linków ^^)
Mniej więcej tutaj macie podany opis o co chodzi http://www.cert.pl/news/5483
Problem polega na tym, że na początku wyskakiwało mi okno (Nie mogę tego wyłączyć, NIE DZIAŁA EXPLORER.EXE), że komp został zablokowany, że mam zapłacić 100 Euro za odblokowanie itd. - Jak to w wirusach. Na tym ekranie było logo antywirusa McAfee KTÓREGO NIGDY NIE UŻYWAŁEM, ale na necie jest pełno zażaleń tego typu - Bo to ponoć ,,antywirus" McAfee stwarza cały problem.
Avast zablokował już stronę z której całe to gówno pochodzi, ale kiedy włączam komputer normalnie (Teraz jestem na awaryjnym) to nie ma już co prawda okna z tym komunikatem że mam zaplacić itd. ale pojawia się jedno wielkie okno (Explorer.exe nie działa, nie mogę wejść do paska Start, nie widać żadnych ikon na pulpicie). A w tym oknie pisze, że Nie można wyświetlić strony (Po prostu tak się dzieje, jakbym chcial wejść na neta, nie mając neta) i w ogóle nic nie mogę z tym zrobić. W najgorszym wypadku dam kumplowi informatykowi, to po prostu walnie formata, ale wolałbym tego uniknąć...

_________________
Obrazek

Obrazek


Ostatnio zmieniony 29 cze 2012, 14:18 przez Anonymous, łącznie zmieniany 1 raz

Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Odp: Wirus - Problem z explorer.exe
Post: 29 cze 2012, 11:58 
Offline
Kr
Kr
Awatar użytkownika

Rejestracja: 05 wrz 2007, 15:02
Posty: 1026
Lokalizacja: Suchedniów
Nie podawaj linków z wirusami do cholery. I niestety najlepiej cofnąć system albo format.

_________________
Obrazek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Odp: Wirus - Problem z explorer.exe
Post: 29 cze 2012, 14:17 
Offline
Ksi
Ksi
Awatar użytkownika

Rejestracja: 17 paź 2009, 9:45
Posty: 278
Lokalizacja: Łanięta
Nie podałem linka z wirusem, tylko nazwę strony (Wg. mnie i miliona ludzi w Polsce - Zaufanej) na której znajdował się tylko odnośnik do wirusa (Nawet go nie zauważyłem).




Problem rozwiązany bez formata - Próbowałem wszystkiego - Skany, ściągnąłem 4 antywirusy, komendy, procesy, manualne odpalanie Explorer'a i masę innych rzeczy, a co pomogło? Najzwyklejsze w świecie wpisanie komendy /rstrui w wierszu poleceń odpalonym w systemie awaryjnym :)


Zamykam

_________________
Obrazek

Obrazek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 3 ] 

Strefa czasowa UTC


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Skin by Lucas Kane