Painkiler - top PainkilerPainkiler - topPainkiler - topPainkiler - topPainkilerPainkiler - topPainkiler - top
Painkiler
Dzisiaj jest 24 cze 2017, 5:27

Strefa czasowa UTC




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Katakumby - sypie "script errory"
Post: 21 paź 2012, 20:18 
Offline
Zagubiona dusza
Zagubiona dusza

Rejestracja: 30 paź 2008, 14:50
Posty: 6
Witam.
Parę dni temu zainstalowałem sobie z płyty starego, dobrego Painkiller'a. Instalator nie wywalił żadnych błędów, najprawdopodobniej wszystkie pliki zostały przekopiowane poprawnie. Odpaliłem więc grę i rozpocząłem z grubej rury, poziom "Koszmar" :lol:, próbując odpalić pierwszy poziom otrzymałem "Script error". Pobrałem więc wszystkie patche do gry. Miałem grę w wersji 1.00, pobrałem 1.61, 1.62 i 1.64 i po kolei zainstalowałem. Błąd został naprawiony, lecz tylko do czasu. Otóż na trzecim poziomie powtórzył się błąd:
Obrazek
Treści błędów zachowały się w script_error.log, oto treść:
Cytuj:
Sunday, October 21, 2012 22:10:54:
[string "../Data/LScripts/Templates/Items/C1L3_korzenie.CItem"]:1: invalid control char near `char(1)'

Sunday, October 21, 2012 22:11:22:
[string "../Data/LScripts/Templates/Items/C1L3_uapka.CItem"]:1: invalid control char near `char(1)'

Co mogę zrobić w celu naprawy tego błędu? Posiadam czystego Painkiller'a, żadnego Gold/Black Edition czy BotH (czy jak się tam ten dodatek zwał).


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: Katakumby - sypie "script errory"
Post: 22 paź 2012, 15:30 
Offline
Kr
Kr
Awatar użytkownika

Rejestracja: 07 cze 2007, 18:51
Posty: 872
Nie mam pojęcia, spróbuj wejść do katalogu
Kod:
..../Painkiller/Data/LScripts/Templates/Items/"
i jeżeli istnieje taka ścieżka to wytnij na Pulpit plik C1L3_korzenie.CItem, a następnie uruchom grę.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: Katakumby - sypie "script errory"
Post: 25 paź 2012, 14:04 
Offline
Zagubiona dusza
Zagubiona dusza

Rejestracja: 30 paź 2008, 14:50
Posty: 6
Nie mam folderu LScripts.
Ponadto z ciekawości pobrałem z neta Painkiller Black Edition (tak, pirata, ale tylko dla testu) i sprawdziłem czy działa. Wszystko na nim działa bez problemu podczas, gdy mój Painkiller z płyty nawala...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: Katakumby - sypie "script errory"
Post: 25 paź 2012, 15:19 
Offline
Kr
Kr
Awatar użytkownika

Rejestracja: 05 wrz 2007, 15:02
Posty: 1026
Lokalizacja: Suchedniów
Młody Halucynek pisze:
Nie mam folderu LScripts.
Ponadto z ciekawości pobrałem z neta Painkiller Black Edition (tak, pirata, ale tylko dla testu) i sprawdziłem czy działa. Wszystko na nim działa bez problemu podczas, gdy mój Painkiller z płyty nawala...


Sprawdź czy ten folder nie jest w folderze z seavami (zazwyczaj w moich dokumentach czy coś) i ustaw we właściwościach folderów by niewidoczne foldery były widoczne.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: Katakumby - sypie "script errory"
Post: 25 paź 2012, 17:38 
Offline
Kr
Kr
Awatar użytkownika

Rejestracja: 07 cze 2007, 18:51
Posty: 872
Młody Halucynek pisze:
Nie mam folderu LScripts.
Ponadto z ciekawości pobrałem z neta Painkiller Black Edition (tak, pirata, ale tylko dla testu) i sprawdziłem czy działa. Wszystko na nim działa bez problemu podczas, gdy mój Painkiller z płyty nawala...
Dla zaspokojenia mojej ciekawości skopiuj LScripts.pak z Black Edition do twojego Painkillera (foldery Data) ;>

_________________
Obrazek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: Katakumby - sypie "script errory"
Post: 04 lis 2012, 19:13 
Offline
Mniejszy demon
Mniejszy demon
Awatar użytkownika

Rejestracja: 09 sty 2010, 12:25
Posty: 262
Yo, ja to bym spróbował w ten sposób. Najpierw odpal Pain Editor a następnie załaduj poziom katakumby. Podczas ładowania ten błąd skryptu pojawi ci się jeszcze raz, więc kliknij wtedy ignoruj. Jeśli po drodze jeszcze pare błędów skryptowych napotka silnik, to też wybierz ignoruj. Po załadowaniu poziomu w paineditorze nic nie robisz oprócz zapisywania, czyli poprostu wchodzisz do panelu file i tam zapisujesz poziom. Potem spróbuj odpalić katakumby z gry i napisz czy pojawia się nadal ten błąd :lol2: Pozdro


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 

Strefa czasowa UTC


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Skin by Lucas Kane