Painkiler - top PainkilerPainkiler - topPainkiler - topPainkiler - topPainkilerPainkiler - topPainkiler - top
Painkiler
Dzisiaj jest 21 sie 2017, 21:24

Strefa czasowa UTC




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 9 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: 1. połączenie się w multiplayerze za pomocą hamachi 2. Pk 1.64nv2
Post: 29 kwie 2012, 19:25 
Offline
Mniejszy demon
Mniejszy demon
Awatar użytkownika

Rejestracja: 09 sty 2010, 12:25
Posty: 262
Tym razem ja mam problem z Pk  :wow:

1. Od niedawna próbuje zagrać w multiplayerze z kolegami przez hamachi, tylko problem polega na tym że żaden z graczy z hamachi nie umie dołączyć do serwera po wpisaniu IP , pojawia się błąd że nie można odnaleźć podanego adresu czy jakoś tak. To samo sie dzieje jak ktoś założy w dziale publicznym (internet). Mimo iż widzi serwer to nie można się do niego dostać z powodu połączenia. Domyśliłem się że serwer chyba musi mieć odblokowane jakieś porty bo do innego kolesia z poza mojego grona, dołączyłem za pierwszym razem. No dobra, ale w przypadku gdy korzysta się z hamachi, zablokowane porty nie mają znaczenia, mimo to pojawia się błąd. Więc o co w tym chodzi ?
PS: Zapory mamy powyłączane.

2. Błąd z prośbą upgreadowania Pk do wersji 1.64nv2 pojawia się przy każdej próbie dołączenia do gry a posiadam aktualną wersję 1.64 i mimo tego nie mogę dołączyć do żadnego serwera. Multiplayer muszę odpalać z Pain Editora bo w zwykłym cliencie nie widzi innych serwerów a w Pain Editorze są. Poza tym przy tworzeniu nowej gry multi wywala mi z błędem a z Pain Editora nie.. Ma ktoś pomysł jak to naprawić ?

w pierwszym pytaniu tą sytuacje miałem z Pk Overdose a druga to oczywiście podstawka + booh.

_________________
Obrazek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Odp: 1. połączenie się w multiplayerze za pomocą hamachi 2. Pk 1.64nv2
Post: 30 kwie 2012, 19:50 
Offline
Zagubiona dusza
Zagubiona dusza

Rejestracja: 03 sie 2010, 14:33
Posty: 14
Odwdzięcze sie za tarota i ci podpowiem :D

1.Masz rację - to coś z portami bo innego wytłumaczenia nie ma. No chyba że nie potraficie sie posługiwać hamachi ale raczej wątpie ;].
Jeśli masz routera to po prostu odblokuj port 4974 i zgaduje że powinno działać.

2.Przeinstaluj grę i wgraj patche ( 1.61 => 1.62 => 1.64 ) nic innego nie przychodzi mi do głowy :]


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Odp: 1. połączenie się w multiplayerze za pomocą hamachi 2. Pk 1.64nv2
Post: 01 maja 2012, 18:36 
Offline
Mniejszy demon
Mniejszy demon
Awatar użytkownika

Rejestracja: 09 sty 2010, 12:25
Posty: 262
Rozwiązałem już problem z upgreadowaniem. Poprostu biblioteka engine.dll była do dupy. Ale wciąż kminie nad połączeniem się przez hamachi. No ludzie.. Przecież jak serwer zakłada hosta to innym w hamachi powinno po refreshu w dziale LAN pojawić się nazwa gry, a tak nie ma w ogóle nic, tak jakbym ani ja ani inni nie byli podłączeni pod hamachi. Co robić ?

_________________
Obrazek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Odp: 1. połączenie się w multiplayerze za pomocą hamachi 2. Pk 1.64nv2
Post: 01 maja 2012, 18:39 
Offline
Zagubiona dusza
Zagubiona dusza

Rejestracja: 03 sie 2010, 14:33
Posty: 14
No jeśłi mam być szczery to nie z każdą grą tak jest. Czemu po prostu nie wbijecie przez IP tylko ten LAN męczycie? Jest znacznie prościej i LEPIEJ :]


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Odp: 1. połączenie się w multiplayerze za pomocą hamachi 2. Pk 1.64nv2
Post: 01 maja 2012, 19:27 
Offline
Mniejszy demon
Mniejszy demon
Awatar użytkownika

Rejestracja: 09 sty 2010, 12:25
Posty: 262
"given address does not reply". Nie ogarniam tego.. W każdej innej grze w którą grałem przez hamachi jakoś wszystko normalnie wychodziło a tu klapa.. A z tego co widziałem w internecie to ludzie zakładają jakieś serwery hamachi, to znaczy że umieją się jakoś połączyć, nie to co u mnie  :-/

_________________
Obrazek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Odp: 1. połączenie się w multiplayerze za pomocą hamachi 2. Pk 1.64nv2
Post: 01 maja 2012, 19:53 
Offline
Zagubiona dusza
Zagubiona dusza

Rejestracja: 03 sie 2010, 14:33
Posty: 14
A kto z was zakłada serwer?
Mówie, może ma po prostu nie odblokowany ten port o którym wcześniej wspomniałem.
A może to wina Overdose'a? Spatchujcie gre i moze zadziała.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Odp: 1. połączenie się w multiplayerze za pomocą hamachi 2. Pk 1.64nv2
Post: 01 maja 2012, 20:08 
Offline
Mniejszy demon
Mniejszy demon
Awatar użytkownika

Rejestracja: 09 sty 2010, 12:25
Posty: 262
nie mam routera więc nie mogę odblokować portów. Serwer ktoby nie założył to i tak nie idzie. Próbuje wejść też z Pk 1 +booh i jest to samo.

_________________
Obrazek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Odp: 1. połączenie się w multiplayerze za pomocą hamachi 2. Pk 1.64nv2
Post: 01 maja 2012, 20:11 
Offline
Zagubiona dusza
Zagubiona dusza

Rejestracja: 03 sie 2010, 14:33
Posty: 14
Najwyraźniej PK gryzie sie z hamachi. Niestety nie jestem u siebie i nie mam jak sprawdzic tego wiec narazie pomagam "na jasnowidza".
W niedziele najwcześniej mogę to zobaczyć na własnym komputerze.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Odp: 1. połączenie się w multiplayerze za pomocą hamachi 2. Pk 1.64nv2
Post: 12 maja 2012, 19:48 
Offline
Mniejszy demon
Mniejszy demon
Awatar użytkownika

Rejestracja: 09 sty 2010, 12:25
Posty: 262
niestety nie gryzie sie bo innym programem alternatywnym też próbowałem. Nie mam pojęcia o co chodzi, skoro sieć LAN to z hamachi  powinno działać...  :wall:

_________________
Obrazek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 9 ] 

Strefa czasowa UTC


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Skin by Lucas Kane